Tyúk, tyúkok, tyúkok szín- és fajtaváltozatai > Baromfi - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tyúk, tyúkok, tyúkok szín- és fajtaváltozatai > 9 weboldal. Kategória leírása: A magyar tyúk a parlagi tyúk egy tenyésztett változata. Jelenlegi ismereteink szerint a tyúkot a kelták hozták be Közép -Európába. Magyarországon fejlett tyúknemesítés volt.

baromfi.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Selyemtyúkok
Selyemtyúkok
http://olahvia.5mp.eu/web.php?a=olahvia&o=A_WpEP9JwC

A selyemtyúkok Kínából származnak , hosszú múltra tekinthetnek vissza .Régebbi jegyzetek alapján hasonló tollazatú elődje már több mint ezer évvel ezelőtt is megtalálható volt .A selyemtyúkok már néhány évszázada feltűntek Európában .Agyafúrt kereskedők a nyúl és baromfi kereszteződéseként kínálták a hiszékeny csodálkozó vevőknek .

olahvia.5mp.eu
Kendermagos tyúkok
Kendermagos tyúkok
http://levaitanya.blog.hu/2011/03/07/kendermagos_tyukok?token=8bc09aa41182aa ...

Már több éve próbálkozunk háztáji csirkék tartásával. Vidéken a városi embernek minden új, de az, hogy a tanyasi tojás jobb, a sárgája szebb és a tyúk finomabb (főleg ha nem etetted hülyeségekkel), ez szinte mindenki számára világos.

levaitanya.blog.hu
Házityúk
Házityúk
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zity%C3%BAk

A házityúk (Gallus gallus domesticus) a bankivatyúk háziasított változata, amely a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozik. Gazdaságilag a baromfikhoz sorolják őket. A hímivarú házityúkot kakasnak nevezik, az ivartalanított formája a kappan. A nőivarú házityúk a tojó. Kicsinye a csibe, a „kamasz”, növendék nőivarú házityúk a jérce vagy csirke. A tojásokon ülő tojó a kotlós.

hu.wikipedia.org
Asil
Asil
http://www.haziallat.hu/madar/disztyukok/asil-disztyuk/2085/

Valószínűleg az asil a legidősebb dísztyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Valószínűleg az asil a legidősebb tyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Az asil már az ókori Egyiptomban és Görögországban is keresett harci kakas volt. Az európaiaknak azonban csak a 18. században volt szerencséjük megismerkedni a fajtával.

www.haziallat.hu
Törpe selyemtyúk
Törpe selyemtyúk
http://www.benczemadar.gportal.hu/gindex.php?pg=19250880

Egy szokatlan tollazatú, szelíd törpetyúk taraja a kékesfeketétől a kékes bordóig, arc és nyaklebenye sötét, szemei sötétek, jól kialakult bóbitája miatt egy nagyon jellegzetes jelenség, ezért gyakran, mint dísztyúkot tartják.

www.benczemadar.gportal.hu
Talegallatyúk
Talegallatyúk
http://www.erted.net/termeszet-madar.php?erted=termeszet-madar&mnid=4&page=

Teljes tollazattal születik A madarak többsége csupaszon vagy egyszerű pihetollakkal jön világra, míg a talegallatyúk teljes tollruhájában kel ki a tojásból és azonnal repülni is tud.

www.erted.net
Az erdélyi kopasznyakú leírása
Az erdélyi kopasznyakú leírása
http://fenymadaregyesulet.info/erdelyi-kopasznyaku-tyuk/

A baromfi hozzátartozik a magyar házhoz. Vidéki udvarházat, tanyasi vagy pusztai házcsoportot nehéz elképzelni baromfi nélkül. Amíg a lábasjószág – a ló, a szarvasmarha, a sertés és a juh – főképp a férfinép gondozását élvezi, addig a szárnyas jószág vagy baromfi ősidők óta a gazdasszony keze alatt él. Most megismerhetjük az erdélyi kopasznyakú tyúk tulajdonságait, származását.

fenymadaregyesulet.info
A tyúk háziasítása
A tyúk háziasítása
http://www.balcescu.sulinet.hu/Oktatas/Info2009Osz/Megoldas/3_Hazityuk/tyuk.html

A kutatók érvei szerint a házityúk populációjában túl nagy a változatosság ahhoz, hogy ez egyetlen ősre legyen visszavezethető. Ezenkívül a házityúknak vannak olyan tulajdonságai, amelyek a bankivánál hiányoznak (pl. öt lábujj). Könnyű szelídíthetőségét valószínűleg a szürke dzsungeltyúknak köszönheti.

www.balcescu.sulinet.hu
Csirke
Csirke
http://www.elestar.hu/elelmiszer-lexikon/feher-husok/csirke/

A csirkehús a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott fehér hús, a történelemben a legszélesebb körben felhasznált élelmiszerek egyike.

www.elestar.hu
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19413