Pulyka, vadpulyka, rézpulyka, bronzpulyka > Baromfi - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pulyka, vadpulyka, rézpulyka, bronzpulyka > 3 weboldal. Kategória leírása: A pulyka (Meleagris gallopavo gallopavo) a legnagyobb tesű baromfifajta. allopavo. A pulykát vélhetően az indiánok háziasították, Európába spanyol közvetítéssel került. A magyarországi pulykafajták védettek.

baromfi.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Vadpulyka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vadpulyka

A vadpulyka (Meleagris gallopavo) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. Kanada déli részén, az Amerikai Egyesült Államok nagy részén és Mexikóban honos. Erdőszélek és tisztások lakója.

Vadpulyka
Pulyka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pulyka

Őse az Észak-Amerikában ma is megtalálható vadpulyka (Meleagris gallopavo). Háziasítása i. e. 1. évezred elején kezdődhetett, valószínűleg mexikói indián népek által. Írásos bizonyítékok szerint Európába a spanyolok hozták be. Hazánkba a török közvetítéssel került a 16. században, és indiai tyúknak hívták. II. Lajos király említi is egyik levelében, amit a milánói herceg követének írt.

Pulyka
Pulykák származása
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3 ...

A pulyka Amerikából származik, őse minden bizonnyal a mexikói vadpulyka volt. Ez a fehér húsú háziszárnyas hazánkban évszázadok óta ismert, azonban térhódítása leginkább a 19-20. század fordulójára tehető. A magyarországi pulykatenyésztés megindulása főként az angliai exportnak köszönhető.

Pulykák származása
Hirdetések
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19818