Top 40 legnépszerűbb link > Baromfi - wyw.hu

Szponzorált linkek
Baromfi
http://directory.wyw.hu/Allatvilag/Haziallatok/Baromfi/

Globál directory. A WYW globális katalógusának baromfi kategóriája. Ajánl Te is weboldalt gyűjteményünkbe

Baromfi
Baromfik betegségei és gyógyításuk
http://5mp.eu/web.php?a=diszbaromfi&o=Hdzjbt1dND

A baromfi nagyon esendő, hamar megbetegszik és el is hullik. Mégsem szoktak állatorvost hívni, s a férfiak nem avatkoztak bele az aprójószág gyógyításába. Az 1950-es évekig a gazdasszonyok maguk kísérleteztek jószágaik kezelésével, a betegségek megelőzésével. Feltűnően gyakran folyamodtak mágikus eljárásokhoz. A tyúkok nagyon kellemetlen betegsége a tyúktetű. Régen a tyúktetű ellen úgy védekeztek a gazdák hogy a tyúkokat meleg hamuban megpörgették. Később a matador is bekerült a tyúktetű elleni küzdelem eszköztárába. A himlőn szinte minden fiatal állat túlesik, felnőtt állatokra nem annyira veszélyes. Régen a pestis az orbánc volt a két rettegett baromfi betegség. Ezek veszélyét jelentősen mérsékelték a megelőző oltások. Súlyos betegségre utalhat ha a jószág hirtelen elveszíti az étvágyát és hirtelen válogatni kezd a felkínált eleség között. Néha beválik a bors vagy paprika mint népi bevált módszer. Jó hatású lehet a hideg teleken a homok is.

Baromfik betegségei és gyógyításuk
Vágóhíd - Sőrés Imre
http://sores-vagohid.internettudakozo.hu/main.html

A vállalkozás baromfi vágásával, csomagolásával, forgalmazásával foglalkozik. Vágóhíd - Sőrés Imre egyéni vállalkozó.

Vágóhíd - Sőrés Imre
Tyúkbetegség
http://www.kislexikon.hu/tyukbetegsegek.html

Részint járványos természetűek, részint hiányos gondozás, rossz tartásból erednek. Legveszedelmesebb, élősdi gombák által okozott, járványosan fellépő betegség a tyúkkolera (l. Baromfikolera). Túlságos bő és hevítő táplálék aszkórságot okozhat; a kemény, duzzadt begyet sok szemes eledel okozza (l. Begy), a hasmenést a hideg, nedves időjárás, a dugulást a leves zöld táplálék hiánya

Tyúkbetegség
Nádasdi Baromfi Feldolgozó
http://www.leadercontact.com/index.php?option=com_content&view=article&id=77 ...

A Nádasdi Baromfi-feldolgozó KFT Csévharaszt községben mûködõ baromfivágóhídja 1992-ben kezdte meg mûködését. Családi kisvállalkozásként indult a mára milliárdos forgalmat bonyolító KFT.

Nádasdi Baromfi Feldolgozó
Chicken Baromfifeldolgozó és Értékesítő Kft.
http://v-chicken.internettudakozo.hu/

A V&Chicken Baromfifeldolgozó és Értékesítő Kft. 1999 decemberében alakult, és vette át a Gábor és Társa Betéti Társaság tevékenységét. A vállalkozás baromfivágással és -feldolgozással (TEÁOR DA 15.12) foglalkozik. Az állatokat állatvédelmi szempontból megfelelő módon szállítjuk be a vágóhídra az ország legjobb termelőitől. Takarmányban a termelőink antibiotikus hozamfokozót nem használnak, csak természetes, növényi eredetű anyagokat, szalmonellamentes takarmányt.

Chicken Baromfifeldolgozó és Értékesítő Kft.
ZOLLAI Baromfi- és Húsfeldolgozó
http://www.zollai.hu/

Üzemünk a sok éve kiválóan működő belső minőségbiztosítási rendszere mellé 2001. júniusában, bevezette a HACCP élelmiszer biztosítási rendszert. A két rendszer együttes működése szavatolja a beszállított, illetve feldolgozott alapanyagok, a kiszállított és értékesített késztermékek kiváló minőségét.

ZOLLAI Baromfi- és Húsfeldolgozó
Bartus Kft..
http://www.bartuskft.hu/

Cégünk bérvágást is vállal, mely egészen az élő baromfi beszállításától a szakszerű feldolgozáson keresztül a késztermék hűtve kiszállításáig a teljes folyamatot felöleli.

Bartus Kft..
HOLLA Baromfifeldolgozó
http://www.holla.info.hu/

A HOLLA Baromfi Baromfifeldolgozó és Kereskedelmi Kft. a Duna-Tisza közén, Bács-Kiskun megyében, Kiskunhalas városban található. A Kft-nk telephelyén tizenöt éve folyik baromfi-feldolgozás. Kezdetben kis darabszámban dolgoztunk fel pecsenyecsirkét, majd fokozatosan növeltük a vágás mennyiségét.

HOLLA Baromfifeldolgozó
Efef baromfifeldolgozás
http://www.efef.hu/

Tevékenységünket, mely baromfihús tovább-feldolgozását és forgalmazását öleli fel, cégünk működését 1992 őszén kezdte meg. Fő tevékenységi körünk a készítmények gyártása, melyett csirke és pulykahús alapanyagból készítünk, sertés illetve sertéshús származékot nem használunk a gyártás során. Törekvéseink között szerepel az adalékanyagok számának csökkentése, valamint elkezdtük a szója és glutén mentes termékek gyártását! Emellett foglalkozunk panírozott húsok és sajtok, valamint natúr egyedileg fagyasztott termékek gyártásával és forgalmazásával.

Efef baromfifeldolgozás
Kálmánházi Baromfifeldolgozó
http://kalmanhazibaromfi.mtt.hu/

Üzemünk közel 4.000.000 darab baromfit dolgoz fel évente. Tevékenységünk alapanyagát saját termelési komplexumunkban, zárt integrációban állítjuk elő, kizárólag növényi eredetű takarmány, főleg kukorica felhasználásával. Telephelyeink Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Hajdú-Bihar megyében találhatók.

Kálmánházi Baromfifeldolgozó
Trenyi kft, friss baromfihús, előhűtött csirkehús, baromfi vágóhíd
http://www.trenyik.hu/

Baromfi vágóhídunkon több mint 20 éve állítunk elő előhűtött baromfihúst Hernádon, 2001 óta Kft-ként. Az alapanyagot magyar termelő gazdaságokból szerezzük be. A gyártás és a kiszállítás teljes folyamatában igyekszünk maradéktalanul betartani az ágazatra vonatkozó szigorú előírásokat, ezzel is biztosítva a minél magasabb minőséget. Vásárlóink főként baromfiboltok, húsüzletek és baromfi negykereskedők, de szállítunk közvetlenül éttermeknek és konyháknak is.

Trenyi kft, friss baromfihús, előhűtött csirkehús, baromfi vágóhíd
Finomhusi Kft.
http://www.finomhusi.hu/

Fő tevékenységünk pulyka vágása, elsődleges feldolgozása és forgalmazása. Termékeinkkel a tudatos és minőségi táplálkozásra törekvő fogyasztók igényeit szeretnénk kielégíteni. Ennek alapját képezi, hogy cégünk kizárólag magyar termelőktől vásárolja fel az I. osztályú, minden esetben szalmonella mentes élő állatot.

Finomhusi Kft.
Gastor Baromfi
http://www.gastor.hu/

A Gastor Baromfi Kft. 1991-ben alakult, a nyírbátori Bátorcoop Szövetkezet és társvállalkozásai illetve magánszemélyek által. 2002-ben korábbi tevékenységét megszüntetve baromfi feldolgozásba kezdett. A Bátorcoop Szövetkezet és társvállalkozási a megye mezőgazdaságában jelentős szerepet töltenek be magas minőségű mezőgazdasági termékek termesztésével és előállításával. A társvállalkozások közül a Bátortrade Kft. különböző tevékenységeivel szorosan kapcsolódik az Gastor Baromfi Kft-hez.

Gastor Baromfi
Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő
http://www.gallfood.hu/

A Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. alapítása 2004. december 2-án történt, cégbejegyzése december 10-én. Az alapító a BIG Pulykafarmok Beszerző, Értékesítő és Szolgáltató Szövetkezet, aki egyben a Kft. többségi tulajdonosa is

Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő
Bát-Grill
http://www.batgrill.hu/

A Bát-Grill Kft. 1995-benalakult, fő tevékenysége broiler csirkék vágása és elsődleges feldolgozása. Tulajdonosai Magyar állampolgárok és magyar tulajdonban lévő üzleti vállalkozások. A tulajdonosi szerkezet a megalakulás óta csak minimális mértékben változott. Alkalmazottaink jelentős hányada bátaszéki, de sok a környező településen élő, dolgozni tudó és akaró személy is a mi vállalkozásunknál találja meg számítását és keresi a kenyérre valót

Bát-Grill
Különböző fajták fotóval
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/dia.htm

Hideg előnevelési szakasz, jó idõ esetén a kacsák már a kifutón tartózkodnak. Úsztatócsatornával, kifutóval ellátott kacsa törzsistálló Szárazföldi pecsenyekacsa utónevelés. Barbari illetve mulard növendék kacsák, zárt tartásban.

Különböző fajták fotóval
Pusztadoktor Kft
http://pusztadoktor.hupont.hu/4/baromfifajok-fobb-betegsegei

Állatgyógyszerek, műszerek, takarmánykiegészítők, tápszerek kis és nagykereskedelme, mezőgazdasági, -állatorvosi és vadgazdálkodási szaktanácsadás, labordiagnosztika. Az oldalon sok egyéb állat leírása mellett a baromfi fajok betegségeivel is foglalkoznak, azokat részletesen leírják. A gyógykezelések módjait is ismertetik. Nagyon hasznos lehet ez az oldal azoknak akik a baromfi fajok betegségeivel foglalkoznak.

Pusztadoktor Kft
Toltetű paraziták
http://www.picolloduc.hu/index.php?fid=1&cid=44

.A tollatkák a házi és nemesített galambok körében jobban elterjedtek mint a postagalamboknál,de ott is jelentős az előfordulásuk. Etiológia: (Falculifer rostratus und Megninia columbae ( nagysága: kb. 0,5 mm .) A tollatkák közvetlen tollkontaktus útján terjednek.A felnőtt nőstények a növekvő (toll) cséve közelében rakják le tojásaikat,ahol a kibujt lárvák fiatal tollanyagot találnak táplá-lék ként.A fertőzést hosszú ideig nem lehet felismerni. Kórfejlődés: Súlyos fertőzés viszketéshez vezet néhány esetben akár teljes kopaszodás hoz. Legtöbbször a tollazat az atkaürülék által való szennyeződése miatt kopottá-mattá válik. A növekvő atkapopuláció aztán tipikus sérüléseket okozhat a tollazat.

Toltetű paraziták
Kacsatenyésztés
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/kacsa000.htm

A házi kacsa rendszertanilag a madarak (Aves) osztályába, a lúdalkatúak (Anseriformes) rendjébe, a kacsafélék (Anatidae) családjába tartozik. E család nagyon változatos, három alcsaládra tagozódik és legalább 150 kacsafajt(át) foglal magában. Gazdasági szempontból a tõkés récébõl (1. dia) domesztikáció útján létrejött házi kacsának van jelentősége, míg az egyéb kacsafélék - a több száz díszkacsa faj(ta) - a hobbytenyésztõk állata. Gazdasági hasznuk legfeljebb közvetett.

Kacsatenyésztés
Elhalásos bélgyulladás
http://mezohir.hu/mezohir/2004/06/a-baromfi-elhalasos-belgyulladasa/

A baromfi elhalásos bélgyulladását a bélrendszer súlyos gyulladása jellemzi. A betegség gyakran jár együtt coccidiosissal. Az elhalásos bélgyulladás során főképp a vékonybél középső és alsó szakaszában lehet észlelni a nyálkahártya súlyos elhalását, de ilyen elváltozások a vakbél nyálkahártyáján is mutatkozhatnak. A májon is találhatók elváltozások.

Elhalásos bélgyulladás
A baromfipestis ellen
http://www.agraroldal.hu/baromfipestis_szotar.html

Az utóbbi napokban tartott különböző rendezvényeken és találkozókon az egyik leggyakrabban feltett kérdés a baromfipestisre, mint a struccok között komoly pusztítást okozó vírusos betegségre, illetve az ellene való védekezésre vonatkozóan hangzott el. A baromfipestis - Newscasle disease - régen megfigyelt és leírt betegség, amely óriási veszteségeket okoz mind a háziasított, mind a vadon élő, a vírussal szemben fogékony illetve védtelen madarak között. Ez a betegség a struccok között is komoly pusztítást végez, a természetben élő és a háziasított változatok között is. A vírus élő állatokkal, tojással és egyéb tárgyakkal terjed. A strucc hajlamos a baromfipestisre, ami külön probléma lehet hiszen Magyarország baromfipestis mentes övezetnek számít.

A baromfipestis ellen
Sampo Ipari és Szolgáltató Kft..
http://www.sampo.hu/

Komplett baromfi üzemek (csirke, pulyka, broiler, kacsa, liba), és egyedi baromfi feldolgozó gépek tervezése Baromfi feldolgozó gépek gyártása Csirke-, pulyka-vágóhidak tervezése, gépek gyártása Baromfi feldolgozó üzemek helyszíni szerelése, beüzemelése.

Sampo Ipari és Szolgáltató Kft..
Baromfivész
http://www.kislexikon.hu/baromfi-kolera.html

A baromfivész az egyik legveszedelmesebb betegség.Euróba az indisi kolerával egy időben került be. A betegséget olasz állatorvosok fedezték fel először. A betegség, járvány hazánkban is sokszor pusztított. Régen a betegség okait a rossz takarmányozási körülményekben, az ivóvízben, de még a légköri viszonyokban is keresték. Perroncito az elhullott baromfiak vérében apró szemcséket látott. Pasteur később megállapította hogy ezek baktériumok, ami elindította a valódi védekezés lehetőségét. A betegségnek ijesztő tünetei vannak. Eleinte csak bágyadtság, étvágytalanság, később fejüket és szárnyukat lecsüggesztik, szinte alig mozognak. Testük forróvá válik, a csőrökből és az orrnyílásokból habos nyálka csüng ki, időnként hánynak is. A betegség gyors lefolyású, általában 1 -3 nap alatt véget az állatokkal ha nem avatkozunk közbe.

Baromfivész
Titán Extra
http://www.titanextra.hu/m-cegismerteto.htm

Titán Extra Kft. sokéves tapasztalata alapján tervezi, gyártja és telepíti, egyedi igényeket figyelembe véve a kisüzemi baromfidolgozókat. A feldolgozás az élőállat horogra függesztésétől a csomagolásig terjed.

Titán Extra
Tanyasi csirketenyésztés
http://www.agroline.hu/hir/tovabb-el-tanyasi-csirke

A tanyasi csirke tenyésztéséhez olyan lassú növekedésű fajtákat használnak, amelyek nagyanyáink udvarában is kapirgáltak. A tanyasi csirke egyébként tovább is élhet, mivel csupán a tizenkettedik hét elteltével kerül vágóhídra. A csirkék kizárólag növényi eredetű táplálékon élnek, amely a húsuk minőségén is meglátszik. „Húsuk kevesebb vizet tartalmaz, sárgább, frissebb és zamatosabb, mint az ipari csirkéé.

Tanyasi csirketenyésztés
Őshonos magyar baromfi
http://www.tyukol.gportal.hu/gindex.php?pg=31675379

A honfoglaló magyarság tyúktartásáról nincsenek adatszerű bizonyítékaink. A mindezideig létező és nagyra értékelt magyar tyúkfajta a középnagyságú sárga, fehér, és kendermagos színű változat a középkori évszázadokban alakult ki. Kisázsiai eredetű és a törökök által betelepített fajtának tekinthető az erdélyi kopasznyakú tyúk, amely a magyar tyúknál valamivel nagyobb testű, vadmadár formájú. Ezek a fajták hús-, és tojástermelésre egyaránt alkalmasak, melyek a külterjes tartási módot szorgalmas élelemkereső készséggel, edzett szervezettel, jól hasznosítják.

Őshonos magyar baromfi
Baromfi betegségek Laboratóriuma
https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/adi/szakteruletek_adi/b ...

A Baromfibetegségek Laboratóriuma ellátja a háziszárnyasok, valamint a vadon élő, tenyésztett vad és egzotikus szárnyasok betegségeinek diagnosztikai vizsgálataival kapcsolatos feladatokat. Elvégzi a mérgezések, az anyagforgalmi betegségek laboratóriumi vizsgálatát, valamint a takarmány- és vízvizsgálatokat. A laboratórium feladata a háziszárnyasoknak, háziszárnyasok szervmintáinak, tojásainak és embrióinak körültekintő és alapos vizsgálata. A haszonállatok atípusos vagy ismeretlen eredetű betegségeinek alapos vizsgálata.

Baromfi betegségek Laboratóriuma
Tyúk takarmányozás
http://karpatinfo.net/hetilap/gazdasag/2008/12/22/tyuk-tojas-takarmanyozas-hozam

December elejéig búzát, zabot, tengerit vegyesen etetett az állataival, emellett némi tojótáp is jutott nekik, valóban nem sokat, naponta alig több mint egy litert. A hónap elso hetének végére nagy hirtelen egyszerre minden elfogyott. Csak a búza maradt. Gazduram tehát azt etette tovább kedvenc szárnyasaival.

Tyúk takarmányozás
Baromfi kolera
http://mezohir.hu/mezohir/2004/03/a-baromfikolera/

Ez a fertőző kór valamennyi madárfaj többnyire heveny, ritkábban idült módon lezajló, baktérium okozta betegsége. A járvány fellobbanásával – a baromfiállományba történő behurcolást követően – hajlamosító tényezők hatására lehet számítani. A kolerát okozó baktérium általában más állatok testrészeivel kerül be, de mesterséges ivóvizek is közrejátszhatnak a baktériumok terjedésében. A stresszhatások erősíthetik a betegségre való fogékonyságot. A baktériumok vagy a szájon át vagy a nyálkahártyák sérült részein kerülnek be az állatok szervezetébe és ott igen gyorsan továbbterjednek. A betegség többnyire 2- 5 napos lappangási idő után tör elő. Tünetek heveny esetekben: bágyadtság,étvágytalanság, csökkenő tojásszám, tüsszögés, hasmenés, nehéz légvétel.

Baromfi kolera
Hogyan tartsuk a kiskacsát és a récét?
http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/allatok-a-kertben/libatartas-kacsatartas ...

Ezek az állatok meglehetősen zajosak, a szaguk is intenzívebb, mint néhány tojótyúké, lényegesen több vizet igényelnek, még akkor is, ha fürdésre nem, csak ivásra adunk nekik vizet. Egyszóval inkább a tágas falusi portákra, mint a szűkebb városi kertekbe valók. Előnyük viszont, hogy a zöldféléket lényegesen jobban hasznosítják, mint a tyúkok, és változatos, ízletes húst szolgáltatnak a konyhára.

Hogyan tartsuk a kiskacsát és a récét?
Hogyan védekezhetünk a betegségek ellen?
http://karpatinfo.net/gazdasag/2009/11/18/hogyan-vedekezzunk-baromfibetegseg ...

– A gümőkór ellen célszerű az állatokat tuberkulinnal beoltatni. Azokat az egyedeket, amelyeknek a beoltott áll-lebenye megdagad, ki kell selejtezni az állományból. A férgek elleni védekezés szempontjából fontos a tisztaság és az ólak rendszeres fertőtlenítése. A beteg vagy elhullott állatokat be kell vinni a megyei Állategészségügyi szolgálathoz, ahol megállapítják a diagnózist és elmagyarázzák a védekezés módját és a gyógyítás lehetőségeit is. Szidor Imre a Magyar Állatorvosok Világszövetségének alapító tagja beszél a baromfi betegségekről, a megelőzés és gyógyítás módjairól. A baromfi pestis elleni védekezés a legnehezebb mivel a betegség előidézőjét még a szakértők sem tudják pontosan beazonosítani. A kolera és a diftéria ellen oltással védekezhetünk megfelelő módon. A fertőző fehér hasmenés sajnos a szülőkről átterjed az utódokra is ami megnehezíti a megfelelő gyógykezelést. Sok betegség esetében az egyetlen megoldás a beteg állat elkülönítése vagy kiselejtezése.

Hogyan védekezhetünk a betegségek ellen?
Régi magyar baromfifajták
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4 ...

Adottságai és tenyésztési kultúrája alapján Magyarország az ökológiai típusú állattenyésztés egyik nagyhatalma lehetne. Ez természetesen szemléletváltást igényel. Hiába tudjuk ugyanis elméletben, hogy az ökológiai gazdálkodás nem képzelhető el természetes állattartás nélkül – ami különösen igaz a kisállatok, azon belül is a különféle baromfifajok tartására –, a minősített ökológiai gazdaságoknak csak töredéke foglalkozik állattartással.

Régi magyar baromfifajták
Indiai futókacsa
http://futokacsa.hupont.hu/6/indiai-futokacsa

Délkelet-Ázsiából Anglián keresztül terjedt el Európában. Extrém függőleges testtartású (valamikor pingvinkacsának is hívták), feltűnően mozgékony, vékony, különleges típust képviselő kacsafajta. Nyolc színváltozatban ismert a tenyésztése. Tojáshozama 200-at meghaladja. Élősúlya 1,6-2 kg a tojóknál, 1,8-2 kg a gácséroknál.

Indiai futókacsa
A házikacsa jellemzése
http://www.tananyag.almasi.hu/krez/a_hazkoruli_allatok/hazban/kacsa.htm

Teste csónak alakú. Lába úszóláb, ujjai között úszóhártya található. Csőre lapos, recés, lemezes csőr. Teste hátsó részén faggyúmirigy található. Csőrével rákeni a faggyút a tollazatára, így testéről lepereg a víz úszás közben. A magevés mellett szükségük van zöld táplálékra is. Apró csigákkal, rovarokkal, vízinövényekkel egészítik ki táplálékukat.

A házikacsa jellemzése
Házikacsa
http://www.fagyasztottkacsa.hu/

A házikacsa a madarak osztályába, a lúdalkatúak rendjébe, a kacsafélék családjába tartozik. E család hatalmas és több mint 150 kacsafajt foglal magában. Az általánosan ismert házikacsa őse a tőkés réce, a többi faj tulajdonképpen úgynevezett díszkacsa.A tőkés réce érdekes módon a sarkvidékről származik, és nagyon könnyen szelídíthető, ezért is terjedt el valószínűleg mindenhol. Már az ókori görögök és rómaiak is fogyasztották. A kacsa valójában vízi madár de nagyon az alkalmazkodóképessége. Szárazföldön is kitűnően tartható, tenyészhető. A gácsér és tojó közt nincs lényeges különbség, bár néhány színváltozat esetére ez nem igaz. A kacsának dús a tollazata, de nem vetekszik a lúdéval. A kacsák alakja egy csónakhoz hasonlít. Úszóhártyáikat az ujjak közt a lábaikon találhatjuk. A táplálékot fogakhoz hasonló úszóredők segítségével szűrik ki.

Házikacsa
Galandférgesség
http://drradnaiistvan.blogspot.com/2011/07/vedekezes-legyinvazio-ellen-iii.html

A háziszárnyasok és a vadonélő madarak vékonybelében előforduló galandféregfajok száma az 50-et is meghaladja. Testhosszuk a 4 milliméterestől akár a 15 centiméteres hosszúságig is terjed. Idősebb madarakban a galandférgek ritkábban okoznak egészségi zavarokat, de a tojáshozam csökken, a fiatal állatok azonban súlyosan megbetegedhetnek, elveszítik az étvágyukat, hasmenést kapnak, lesoványodnak, kevés vérűvé válnak bágyadtak, és étvágytalanok lesznek. A galandférgek teljes kifejlődéséhez minden esetben köztes gazdaállat szükséges. Nagyon gyakran a légy játssza el a köztes gazdaállat szerepét. De lehetnek még köztes gazdaállatok a csigák, bogarak, hangyák, tücskök és egyéb hasonló állatok is. Amennyiben megtudjuk melyik galandféregfaj okozta a megbetegedést nagy biztonsággal következtethetünk a gazdaállatra. A baromfik a közti gazdákat elfogyasztják így kerül a fertőzés a szervezetébe. A fertőzés után nyolc, tizenhat nap alatt fejlődik ki teljesen a betegség.

Galandférgesség
Magyar tyúk
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_ty%C3%BAk

A magyar tyúk a Magyarország különböző vidékein őshonos parlagi tyúkok tenyésztett változata, egyike törvényileg védett baromfifajtáinknak. Közép-Európa területére valószínűleg a kelták hozták be a házityúkot. Régészeti leletek alapján megállapították, hogy a rómaiak tyúkjai nagyobb testűek voltak, mint az avarok által tartott tyúkok. A csekély számú lelet alapján feltételezik, hogy a honfoglaló magyarok valószínűleg Kelet-Európából hozták be magukkal a magyar parlagi tyúk ősi változatát. Ezek késői utódaiból kezdtek kialakulni 19. század végén a ma védett tyúkfajták.

Magyar tyúk
Kukori üzletlánc
http://www.kukoribaromfi.atw.hu/

Cégünk a kilencvenes évek óta foglalkozik baromfi-feldolgozással. Kezdetben termelőktől vásároltuk fel a feldolgozandó élőállat állományt, aztán felismerve a piac diktálta követelményeket, a stabil alapanyagháttér kialakítása érdekében saját baromfinevelő telepet hoztunk létre.

Kukori üzletlánc
Gazdaságos baromfitartás
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-szaklap-Gazdasagos-baromfitart ...

Nagyüzemi és háztáji tapasztalatok szerint a baromfiak legtermészetesebb takarmányai a különböző magvak. Elsősorban ezek az életfenntartó takarmányok. Úgyszólván egész emésztőszervi berendezésük, – begy és zúzógyomor – a magevésre alakult, és ezek a takarmányok hivatottak arra, hogy a baromfi legnagyobb tömegű alaptakarmányát adják.

Gazdaságos baromfitartás
Háztáji tojó takarmány
http://magaruhaz.hu/szarnyas_takarmanyok/baromfi_takarmanyok/haztaji_tojo_ta ...

Szemes termények iparilag feldolgozott növényi eredetű takarmány takarmány kiegészítő anyagok előkeverék.

Háztáji tojó takarmány
Hirdetések
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19867