Top 40 legújabb link > Baromfi - wyw.hu

Szponzorált linkek
Csirke receptek ezer módon elkészítve
http://receptneked.hu/receptek/szarnyas/csirke/

Lehet kedvenced a csirkemell, a csirkecomb, vagy éppen a szárny, a Receptneked.hu oldalon számtalan kipróbált receptet találsz. A recepteket a felhasználók értékelik, így könnyen kiválaszthatod a bevált csirkerecepteket. Információt találhatsz az elkészítés nehézségéről, a szükséges időtartamról, és természetesen az elkészítés módját is elolvahatod.

Csirke receptek ezer módon elkészítve
Pados Pipi húskereskedés
http://husplaza.hu/

Baromfi, sertés, mrha, borjú hús és húskészítmények rendelése akár 24 órán belüli kiszállítással. A széles termékkínálatnak köszönhetően mindenki talál ízlésének megfelelő terméket. Cégek számára ingyenes kiszállítás és rendelési minimum nélküli vásárlás biztosított. Rendeljen húst tőlünk, kedvező áron! Baromfi kínálatunk: csirke, tyúk, kakas, pulyka, liba és kacsa.

Pados Pipi húskereskedés
Húspont webáruház
http://huswebaruhaz.hu/

Friss, előkészített prémium kategóriás húsokkal várjuk webshopunkban! Csont nélküli sertés csülök, marha hátszín filé, csont nélküli sertés comb, kacsacomb pecsenye és egyéb különlegességekkel várjuk. Látogasson el weboldalunkra!

Húspont webáruház
Kassai Klíma Kft. mélyhűtőkamra forgalmazás
http://www.klima-hutogep.hu

Bemutatótermünkben megtekintheti illetve működés közben ki is próbálhatja hűtőkészülékeinket. 1991-ben magánvállalkozásként kezdtük, akkor hűtőberendezések karbantartásával, hűtőházak szerelésével, telepítésével foglalkoztunk.

Kassai Klíma Kft. mélyhűtőkamra forgalmazás
Trenyi kft, friss baromfihús, előhűtött csirkehús, baromfi vágóhíd
http://www.trenyik.hu/

Baromfi vágóhídunkon több mint 20 éve állítunk elő előhűtött baromfihúst Hernádon, 2001 óta Kft-ként. Az alapanyagot magyar termelő gazdaságokból szerezzük be. A gyártás és a kiszállítás teljes folyamatában igyekszünk maradéktalanul betartani az ágazatra vonatkozó szigorú előírásokat, ezzel is biztosítva a minél magasabb minőséget. Vásárlóink főként baromfiboltok, húsüzletek és baromfi negykereskedők, de szállítunk közvetlenül éttermeknek és konyháknak is.

Trenyi kft, friss baromfihús, előhűtött csirkehús, baromfi vágóhíd
Batyús csirke zöldségekkel
http://fogyokurablog.hu/receptek/batyus-csirke-zoldsegekkel

A fogyókúra idején részesítsd előnybe a fehér húsból készült ételeket, mert a vörös húsokban sokkal több a rejtett zsír, ami nem kedvez a súlycsökkentésednek. Persze ez nem azt jelenti, hogy vörös húst nem ehetsz, de ha teheted a sertés és marhahúst cseréld inkább csirke és pulykahúsra. Tálalj mellé friss vagy párolt idényzöldséget és már készen is van a fincsi, laktató, fogyókúrás főétel. Ilyen a batyus csirke melyet zöldségekkel párosítunk.

Batyús csirke zöldségekkel
Fogyókúrás csirkecomb
http://fogyokurablog.hu/receptek/fogyokuras-csirkecomb-a-foci-eb-idejere

Biztosan lapul a család hűtőjében egy-két doboz hideg sör, melyet remekül felhasználhatsz a fogyókúrás ebéd elkészítéséhez. Arra azért ügyelj, hogy pótold a felhasznált dobozt, nehogy párod hiányolja.

Fogyókúrás csirkecomb
Fokhagymás csirke
http://fogyokurablog.hu/receptek/fokhagymas-csirke

Az egyik legsoványabb hús a csirkemell, elkészítve nagyon száraz és íztelen tud lenni. Pedig nagyon fontos, hogy a fogyókúra során is élvezzük az evést! Ne azért együk meg az ebédet mert az van mára előírva. Édesanyámtól tanultam, hogy a csirkemell akkor lesz igazán szaftos, omlós, ízes ha az elkészítés előtt tejbe még jobb ha fokhagymás tejbe áztatjuk. Ezután bárhogy elkészíthetjük kedvünk szerint.

Fokhagymás csirke
Lovak
http://lo.wyw.hu/

Lovakkal, lófajtákkal, lótenyésztéssel kapcsolatos oldalak egy helyen! Lovak tartása, lovaglás, lóneveldék, lovasboltok, lovassportok bemutatása.

Lovak
Kecske
http://kecske.wyw.hu/

Kecske, kecsketenyésztéssel foglalkozó weboldalak tematikus gyűjteménye. Kecskefajták, kecsketartás, kecsketej, kecskesajt és kecskés receptek.

Kecske
Pulyka
http://pulyka.wyw.hu/

A pulyka nagy testű baromfifajta. Magyarországi fajtái védettek. Oldalunk segítséget nyújt a pulykatenyésztőknek, pulyka kedvelőknek egyaránt.

Pulyka
Fürj, fürjtenyésztés
http://furj.wyw.hu/

Fürjekkel, fürjtenyésztéssel foglalkozó oldalak gyűjteménye. Fürj fajták, fürjek tartása, valamint fürjből és fürjtojásból készíthető ételek receptjei.

Fürj, fürjtenyésztés
Állatvilág, állatok
http://allatvilag.wyw.hu/

Állatvilág katalógus: háziállatokkal, hobbi állatokkal, vadállatokkal foglalkozó tematikus katalógus. Állatkereskedések országosan, állatok tartása és tenyésztése.

Állatvilág, állatok
Mezőgazdaság
http://mezogazdasag.wyw.hu/

Mezőgazdaság: földműveléssel, növénytermesztéssel, állattenyésztéssel foglalkozó weboldalak gyűjteménye. Agrár oldalak, mezőgazdasági gépek, takarmányok.

Mezőgazdaság
Páva nformációs portál
http://www.peafowl.com/

Pávákkal foglalkozó információs portál. Ékszer páva leírása, videók, könyvek, újdonságok, felmérések.

Páva nformációs portál
Phasianus colchicus
http://www.rspb.org.uk/wildlife/birdguide/name/p/pheasant/

Hazája az Egyessült Királyság. Ritkán látható a hegyvidéken és a városok térségében. Az erdős vidékeket kedvelik, gyakran előfordulnak csalitok és sövények közelében.

Phasianus colchicus
Fácánok és fürjek
http://www.pheasantsforever.org/

Fácánokkal és fürjekkel foglalkozó angol nyelvű oldal. Információk a fácánok és fürjek viselkedési szokásairól, fácánok vadászata, oktatás.

Fácánok és fürjek
Csirke genetika
http://ps.fass.org/content/85/12/2050.full

A csirke nagyon fontos szerepe töltött be a genetikában. A csirkén mutatták ki először a mendeli öröklődés törvényszerűségeit. A csirke genetika segítségével kezdődött el tudományos szinten a csirkék háziasítása.

Csirke genetika
Hy-Line International
http://www.hyline.com/

A Hy-Line International a világ egyik vezető cége a baromfitenyésztés területén. A cég házon belül alkalmazza a molekuláris genetika eredményeit. A vállalat 120 országban tevékenykedik,termékeik nagyon kelendőek az amerikai és a nemzetközi piacon.

Hy-Line International
Pannon szerviz
http://www.poultry.hu/index.php

Ha önnek baromfikról szóló információkra, tanácsokra van szüksége akkor jó helyre érkezett.Az oldalon található tanácsok növelhetik a tudást, ezt felhasználva lehet javítani a minőséget és termelékenységet. Széles körű szakmai tapasztalatokkal, tudományos ismeretekkel gazdagodhat a látogató.

Pannon szerviz
Információs portál
http://poultry.allotment.org.uk/

Ezen az oldalon azokat szeretnék segíteni akik komolyabban foglalkoznak baromfik tartásával tenyésztésével. Az oldalon olvashatunk csirkék otthoni tartásáról, egyéb baromfikról. Modern baromfitenyésztő gépek nyújtanak segítséget a baromfik tenyésztéséhez. A honlap tájékoztatást ad arról hol érdemes keltetőtojásokat, naposcsibéket vásárolni.

Információs portál
Angol nyelvű oldal
http://www.thepoultrysite.com/

Baromfi hírek, baromfik tartása és jellemzői. Piacok és elemzések. Egészségügy, állat jólét,események, információk.

Angol nyelvű oldal
Fajdfélék
http://www.kislexikon.hu/fajdfelek.html

(Tetraonidae, erdei tyukok), az ó-világi tyukokhoz tartozó madárcsalád. Fejük kicsi, csőrük rövid, tövén vastag és többnyire szélesebb, mint magas. Szárnyaik aránylag rövidek és lekerekítettek, farkuk középhosszuságu és egyenes, lábaik rövidek és izmosak. Körülbelül 20 nemből 170 faj ismeretes, melyek az egész világon el vannak terjedve, de még is leginkább az etiopiai és keleti, legszegényebben pedig az ausztráliai regióban vannak képviselve. Két alcsaládra osztatnak: a) mezei tyukokra (Perdicinae), melyek nyilt mezőn tanyáznak, ahová a fogoly (Perdix cinerea L.), a fürj (Coturnix dactylisonans Mey) tartoznak és b) a tulajdonképeni erdei tyukokra v. fajdfélékre (Tetraoninae).

Fajdfélék
Pulykák származása
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3 ...

A pulyka Amerikából származik, őse minden bizonnyal a mexikói vadpulyka volt. Ez a fehér húsú háziszárnyas hazánkban évszázadok óta ismert, azonban térhódítása leginkább a 19-20. század fordulójára tehető. A magyarországi pulykatenyésztés megindulása főként az angliai exportnak köszönhető.

Pulykák származása
Vadpulyka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vadpulyka

A vadpulyka (Meleagris gallopavo) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. Kanada déli részén, az Amerikai Egyesült Államok nagy részén és Mexikóban honos. Erdőszélek és tisztások lakója.

Vadpulyka
Pulyka
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pulyka

Őse az Észak-Amerikában ma is megtalálható vadpulyka (Meleagris gallopavo). Háziasítása i. e. 1. évezred elején kezdődhetett, valószínűleg mexikói indián népek által. Írásos bizonyítékok szerint Európába a spanyolok hozták be. Hazánkba a török közvetítéssel került a 16. században, és indiai tyúknak hívták. II. Lajos király említi is egyik levelében, amit a milánói herceg követének írt.

Pulyka
Az erdélyi kopasznyakú leírása
http://fenymadaregyesulet.info/erdelyi-kopasznyaku-tyuk/

A baromfi hozzátartozik a magyar házhoz. Vidéki udvarházat, tanyasi vagy pusztai házcsoportot nehéz elképzelni baromfi nélkül. Amíg a lábasjószág – a ló, a szarvasmarha, a sertés és a juh – főképp a férfinép gondozását élvezi, addig a szárnyas jószág vagy baromfi ősidők óta a gazdasszony keze alatt él. Most megismerhetjük az erdélyi kopasznyakú tyúk tulajdonságait, származását.

Az erdélyi kopasznyakú leírása
Kendermagos tyúkok
http://levaitanya.blog.hu/2011/03/07/kendermagos_tyukok?token=8bc09aa41182aa ...

Már több éve próbálkozunk háztáji csirkék tartásával. Vidéken a városi embernek minden új, de az, hogy a tanyasi tojás jobb, a sárgája szebb és a tyúk finomabb (főleg ha nem etetted hülyeségekkel), ez szinte mindenki számára világos.

Kendermagos tyúkok
Csirke
http://www.elestar.hu/elelmiszer-lexikon/feher-husok/csirke/

A csirkehús a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott fehér hús, a történelemben a legszélesebb körben felhasznált élelmiszerek egyike.

Csirke
Asil
http://www.haziallat.hu/madar/disztyukok/asil-disztyuk/2085/

Valószínűleg az asil a legidősebb dísztyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Valószínűleg az asil a legidősebb tyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Az asil már az ókori Egyiptomban és Görögországban is keresett harci kakas volt. Az európaiaknak azonban csak a 18. században volt szerencséjük megismerkedni a fajtával.

Asil
Talegallatyúk
http://www.erted.net/termeszet-madar.php?erted=termeszet-madar&mnid=4&page=

Teljes tollazattal születik A madarak többsége csupaszon vagy egyszerű pihetollakkal jön világra, míg a talegallatyúk teljes tollruhájában kel ki a tojásból és azonnal repülni is tud.

Talegallatyúk
Selyemtyúkok
http://olahvia.5mp.eu/web.php?a=olahvia&o=A_WpEP9JwC

A selyemtyúkok Kínából származnak , hosszú múltra tekinthetnek vissza .Régebbi jegyzetek alapján hasonló tollazatú elődje már több mint ezer évvel ezelőtt is megtalálható volt .A selyemtyúkok már néhány évszázada feltűntek Európában .Agyafúrt kereskedők a nyúl és baromfi kereszteződéseként kínálták a hiszékeny csodálkozó vevőknek .

Selyemtyúkok
Törpe selyemtyúk
http://www.benczemadar.gportal.hu/gindex.php?pg=19250880

Egy szokatlan tollazatú, szelíd törpetyúk taraja a kékesfeketétől a kékes bordóig, arc és nyaklebenye sötét, szemei sötétek, jól kialakult bóbitája miatt egy nagyon jellegzetes jelenség, ezért gyakran, mint dísztyúkot tartják.

Törpe selyemtyúk
A tyúk háziasítása
http://www.balcescu.sulinet.hu/Oktatas/Info2009Osz/Megoldas/3_Hazityuk/tyuk.html

A kutatók érvei szerint a házityúk populációjában túl nagy a változatosság ahhoz, hogy ez egyetlen ősre legyen visszavezethető. Ezenkívül a házityúknak vannak olyan tulajdonságai, amelyek a bankivánál hiányoznak (pl. öt lábujj). Könnyű szelídíthetőségét valószínűleg a szürke dzsungeltyúknak köszönheti.

A tyúk háziasítása
Házityúk
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zity%C3%BAk

A házityúk (Gallus gallus domesticus) a bankivatyúk háziasított változata, amely a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozik. Gazdaságilag a baromfikhoz sorolják őket. A hímivarú házityúkot kakasnak nevezik, az ivartalanított formája a kappan. A nőivarú házityúk a tojó. Kicsinye a csibe, a „kamasz”, növendék nőivarú házityúk a jérce vagy csirke. A tojásokon ülő tojó a kotlós.

Házityúk
Őshonos magyar baromfi
http://www.tyukol.gportal.hu/gindex.php?pg=31675379

A honfoglaló magyarság tyúktartásáról nincsenek adatszerű bizonyítékaink. A mindezideig létező és nagyra értékelt magyar tyúkfajta a középnagyságú sárga, fehér, és kendermagos színű változat a középkori évszázadokban alakult ki. Kisázsiai eredetű és a törökök által betelepített fajtának tekinthető az erdélyi kopasznyakú tyúk, amely a magyar tyúknál valamivel nagyobb testű, vadmadár formájú. Ezek a fajták hús-, és tojástermelésre egyaránt alkalmasak, melyek a külterjes tartási módot szorgalmas élelemkereső készséggel, edzett szervezettel, jól hasznosítják.

Őshonos magyar baromfi
Erdélyi kopasznyakú
http://erdely.ma/mozaik.php?id=87746

Skót kutatók az erdélyi kopasznyakú tyúk furcsa küllemére keresték a genetikai magyarázatot – és meg is találták: az állat csupasz nyakáért összetett mutáció felelős.

Erdélyi kopasznyakú
Magyar tyúk
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_ty%C3%BAk

A magyar tyúk a Magyarország különböző vidékein őshonos parlagi tyúkok tenyésztett változata, egyike törvényileg védett baromfifajtáinknak. Közép-Európa területére valószínűleg a kelták hozták be a házityúkot. Régészeti leletek alapján megállapították, hogy a rómaiak tyúkjai nagyobb testűek voltak, mint az avarok által tartott tyúkok. A csekély számú lelet alapján feltételezik, hogy a honfoglaló magyarok valószínűleg Kelet-Európából hozták be magukkal a magyar parlagi tyúk ősi változatát. Ezek késői utódaiból kezdtek kialakulni 19. század végén a ma védett tyúkfajták.

Magyar tyúk
Magyar parlagi kacsa
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4 ...

Az iparszerű baromfitartás kétes korszaka előtt a magyar kacsa a paraszti gazdaságok legfontosabb víziszárnyasa volt. Míg a libát leginkább eladásra és tolláért tartották, addig a kacsanevelés – mely hagyományosan az asszonyok feladata volt – elsősorban a család ellátását szolgálta. A 19-20. század fordulójának szakírói szerint valamennyi baromfifaj közül a kacsatenyésztés a legkönnyebb, ez okozza a gazdának a legkevesebb gondot. A hagyományos családi gazdaságokban a kacsa a baromfifélék közt a sertés szerepét játssza. Falánk, mindenevő, jól összeállított takarmányon gyorsan megnő, és emellett meg is hízik.

Magyar parlagi kacsa
Régi magyar baromfifajták
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4 ...

Adottságai és tenyésztési kultúrája alapján Magyarország az ökológiai típusú állattenyésztés egyik nagyhatalma lehetne. Ez természetesen szemléletváltást igényel. Hiába tudjuk ugyanis elméletben, hogy az ökológiai gazdálkodás nem képzelhető el természetes állattartás nélkül – ami különösen igaz a kisállatok, azon belül is a különféle baromfifajok tartására –, a minősített ökológiai gazdaságoknak csak töredéke foglalkozik állattartással.

Régi magyar baromfifajták
Hirdetések
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19867