A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Baromfi - wyw.hu

Tartalom:

baromfi.wyw.hu

A magyar baromfiipar
A magyar baromfiipar
http://www.jomagyarbaromfi.hu/

A világ baromfitartásában évek óta óriási mértékű fellendülés tapasztalható, a baromfitermékek egyre fontosabb szerepet töltenek be a Föld lakóinak élelmezésében. A fehérjében gazdag, zsírban szegény szárnyasokból egyre többet eszünk, az összes húsfogyasztáshoz viszonyítva kétévenként 1%-kal többet.

www.jomagyarbaromfi.hu
A baromfipestis ellen
A baromfipestis ellen
http://www.agraroldal.hu/baromfipestis_szotar.html

Az utóbbi napokban tartott különböző rendezvényeken és találkozókon az egyik leggyakrabban feltett kérdés a baromfipestisre, mint a struccok között komoly pusztítást okozó vírusos betegségre, illetve az ellene való védekezésre vonatkozóan hangzott el. A baromfipestis - Newscasle disease - régen megfigyelt és leírt betegség, amely óriási veszteségeket okoz mind a háziasított, mind a vadon élő, a vírussal szemben fogékony illetve védtelen madarak között. Ez a betegség a struccok között is komoly pusztítást végez, a természetben élő és a háziasított változatok között is. A vírus élő állatokkal, tojással és egyéb tárgyakkal terjed. A strucc hajlamos a baromfipestisre, ami külön probléma lehet hiszen Magyarország baromfipestis mentes övezetnek számít.

www.agraroldal.hu
A gyöngytyúk tulajdonságairól
A gyöngytyúk tulajdonságairól
http://disztyuk.ucoz.com/publ/gyongytyuk/a_gyongytyuk_ertekmero_tulajdonsaga ...

Mivel kutatási területem a gyöngytyúk színváltozatok értékmérő tulajdonságai, így ezek fogalmaival és e tekintetben a gyöngytyúkra vonatkozó értékekkel fontos tisztába lenni. Ennek okán néhány definíció értelmezése elengedhetetlen.

disztyuk.ucoz.com
A házikacsa jellemzése
A házikacsa jellemzése
http://www.tananyag.almasi.hu/krez/a_hazkoruli_allatok/hazban/kacsa.htm

Teste csónak alakú. Lába úszóláb, ujjai között úszóhártya található. Csőre lapos, recés, lemezes csőr. Teste hátsó részén faggyúmirigy található. Csőrével rákeni a faggyút a tollazatára, így testéről lepereg a víz úszás közben. A magevés mellett szükségük van zöld táplálékra is. Apró csigákkal, rovarokkal, vízinövényekkel egészítik ki táplálékukat.

www.tananyag.almasi.hu
A híres újházi tyúkhúsleves
A híres újházi tyúkhúsleves
http://www.mindmegette.hu/ujhazy-es-az-o-hires-levese-47431

E híres magyar étek, nevét Újházi Edéről, a híres század eleji színészről kapta, aki "az érett tyúkdarabokkal, aprólékokkal, jóféle fehér húsdarabkákkal, tésztával és megfelelő zöldséggel párolt leves" nagy kedvelője volt. A figyelmes főszakács ezért a mai húsleves első változatával kedveskedett neki, amely Újházi, a Mester későbbi utasításai alapján nyerte el végül mai, tökéletes formáját. Sőt, ha a precizitásra törekszünk, be kell ismernünk, hogy eredetileg nem tyúk, hanem kakas levesről lehetett szó, hiszen Újházi Debrecenig is elment, hogy az alapanyagul szolgáló "vén kakasokat" beszerezze. Mivel azonban a tyúk jóval könnyebben beszerezhető és gyorsabban puhul, mint a kakas, mára ez vált a leves alapjává.

www.mindmegette.hu
A kacsa biológiája
A kacsa biológiája
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/kacsa002.htm

A házikacsa rendszertanilag a madarak (Aves) osztályába, a lúdalkatúak (Anseriformes) rendjébe, a kacsafélék (Anatidae) családjába tartozik. E család nagyon változatos, három alcsaládra tagozódik és legalább 150 kacsafajt(át) foglal magában. Gazdasági szempontból a tõkés récébõl (1. dia) domesztikáció útján létrejött házikacsának van jelentõsége, míg az egyéb kacsafélék - a több száz díszkacsa faj(ta) - a hobbytenyésztõk állata. Gazdasági hasznuk legfeljebb közvetett.

www.agr.unideb.hu
A kakas és a pörkölt
A kakas és a pörkölt
http://www.foodandwine.hu/2010/09/08/a-kakasporkolt-titka-a-kakas-es-a-porkolt/

Mivel hosszú, legalább három órás lassú főzésre készülünk, adjunk hozzá alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizet, egy paradicsomot, valamint ízlés szerint adagolt zöldpaprikát. Lehet már most is sózni, de másfél, két óra múlva is. Egyéb fűszerek adagolása nem számít szentségtörésnek, azonban kiváló alapanyagok esetén bátran csökkenthetjük a fűszerek számát, de leginkább a mennyiségét, illetve bátran élhetünk a zöldfűszerek nyújtotta lehetőséggel. A kakaspörköltembe három levél friss zsálya és egy kis csokor frissen szedett kakukkfű is került, mire elkészült.

www.foodandwine.hu
A tyúk háziasítása
A tyúk háziasítása
http://www.balcescu.sulinet.hu/Oktatas/Info2009Osz/Megoldas/3_Hazityuk/tyuk.html

A kutatók érvei szerint a házityúk populációjában túl nagy a változatosság ahhoz, hogy ez egyetlen ősre legyen visszavezethető. Ezenkívül a házityúknak vannak olyan tulajdonságai, amelyek a bankivánál hiányoznak (pl. öt lábujj). Könnyű szelídíthetőségét valószínűleg a szürke dzsungeltyúknak köszönheti.

www.balcescu.sulinet.hu
a-Walhalla Élelmiszer Nagykereskedés
a-Walhalla Élelmiszer Nagykereskedés
http://a-walhalla.hu/

Az ország egész területét behálózó társaság 2010. december 31-ig működött teljes körűen beszerzési társulásként, majd 2011. áprilisától az a-Walhalla Kft. egykori központi raktárával önálló élelmiszer nagykereskedésként működik tovább, amely természetéből adódóan a tulajdonosi kör átalakulásával is együtt járt.

a-walhalla.hu
Ahida Zalaegerszeg
Ahida Zalaegerszeg
http://www.ahida.hu/

Termékeink túlnyomó része baromfi alapanyagból készül, de gyártunk sertéshúst tartalmazó árut is. Változatos sonkafélék, vörösáruk, felvágottak, prémium, főtt és füstölt, aszpikos termékek színesítik kínálatunkat, folyamatos termékfejlesztés mellett. Az üzemet folyamatosan fejlesztjük, sajáterős beruházásokkal. Sikeresen működik a szeletelő, csomagoló üzemrészünk is. Összességében évente megközelítőleg 2000 tonna készterméket állítunk elő, és szállítunk ki jórészt magyar partnereinknek

www.ahida.hu
Angol nyelvű oldal
Angol nyelvű oldal
http://www.thepoultrysite.com/

Baromfi hírek, baromfik tartása és jellemzői. Piacok és elemzések. Egészségügy, állat jólét,események, információk.

www.thepoultrysite.com
Aranyló tyúkhúsleves
Aranyló tyúkhúsleves
http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=300

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fûszereket.

www.konyhaweb.hu
Asil
Asil
http://www.haziallat.hu/madar/disztyukok/asil-disztyuk/2085/

Valószínűleg az asil a legidősebb dísztyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Valószínűleg az asil a legidősebb tyúkfajta, amely 3000 év óta tiszta tenyészetben létezik. Neve indiai nyelven "előkelő születésűt" jelent. Az asil már az ókori Egyiptomban és Görögországban is keresett harci kakas volt. Az európaiaknak azonban csak a 18. században volt szerencséjük megismerkedni a fajtával.

www.haziallat.hu
Aylesbury - kacsa
Aylesbury - kacsa
http://www.kislexikon.hu/aylesbury-kacsa.html

(Anas domestica buckinghamensis). A legszebb kacsafajta, mely Buckingham grófság fővárosától, a Thame partján fekvő Aylesbury-tól vette nevét. Csőre az állatnak halovány rózsaszín, tollazata hófehér s oly finom, hogy a lúdpehellyel vetekedik; bőre épp oly fehér, mint tollazata. Kitűnő húsa van.

www.kislexikon.hu
Az Afrikában élő gyöngytyúk
Az Afrikában élő gyöngytyúk
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=4 ...

A gyöngytyúk tartása nem sokban különbözik a többi baromfiétól. Számos előnye ellenére a gyöngyös általában mégis hiányzik a családi baromfiudvarokról, elsősorban a tartó számára hátrányosnak tűnő viselkedése, pl. kellemetlen hangja, ijedős, veszekedő természete és mozgékonysága, repülő hajlama miatt.

www.biokontroll.hu
Az erdélyi kopasznyakú leírása
Az erdélyi kopasznyakú leírása
http://fenymadaregyesulet.info/erdelyi-kopasznyaku-tyuk/

A baromfi hozzátartozik a magyar házhoz. Vidéki udvarházat, tanyasi vagy pusztai házcsoportot nehéz elképzelni baromfi nélkül. Amíg a lábasjószág – a ló, a szarvasmarha, a sertés és a juh – főképp a férfinép gondozását élvezi, addig a szárnyas jószág vagy baromfi ősidők óta a gazdasszony keze alatt él. Most megismerhetjük az erdélyi kopasznyakú tyúk tulajdonságait, származását.

fenymadaregyesulet.info
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19413