Díszbaromfi, fürj, páva, díszgalamb > 2. oldal > Baromfi - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszbaromfi, fürj, páva, díszgalamb > 2. oldal > 18 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Házigalamb
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zigalamb

A házigalamb vagy röviden galamb (Columba livia domestica) a galambfélék (Columbidae) családjába tartozó szirti galamb (Columba livia) háziasított változata. A szirti galamb hazánkban nem őshonos, de a házigalamb elvadult alakja, az ún. parlagi galamb elterjedt madár a nagyvárosokban és az agrárterületeken egyaránt. A házigalamb háziasítása a leletek alapján már nagyon régen mintegy négy-hatezer évvel ezelőtt elkezdődött. Ezekben az időkben háziasították a tevét és a ludat is. A galamb már a Bibliában is szerepel áldozati állatként. A keresztény vallásban is komoly szerepe van. A hinduknál a szerelem istenét szimbolizálja Kamadéva alakjában. A házigalambot táplálkozási és röptetési célból tenyésztik.A postagalambok még ma sem mentek ki a divatból. Egy postagalamb akár több száz kilométeres távolságot is képes megtenni saját otthona felé. Bizonyos fajtákat díszmadárként tartanak. Kifejlett állatok maguk is képesek megszerezni táplálékukat réteken, mezőkön.

Házigalamb
Énekes hattyú
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/1574.html

Észak-Európában nem ritka, miként egész Észak- és Közép-Ázsiában sem, egészen a Behring-szorosig; Izland felől alkalmilag Grönlandba is eltéved. Vonulásán minden télen érinti Afrika északi részeinek tavait. Spanyolországba ritkán kerül, de legalább annyiszor, mint rokonai. Keleten már nagyobb számban telel, így Közép-Oroszország minden alkalmas taván, folyamtorkolatainál, miként Dél-Európa sós és Közép-Szibéria tavain is. A Keleti-tenger partjain már októberben megjelennek, Németország közepén november és decemberben vonulnak át lefelé és február–márciusban visszafelé. Az énekes hattyú valamennyi hattyú faj közül a legagresszívabb. Még a bütykös hattyúkat is elűzik közvetlen környezetükből. A vadászoktól félnek, ezért nagyon nehéz rájuk vadászni. Ha az énekes hattyút fiatalon nevelik fel, nagyon hamar megszelídül. Az északi népek erősen vadásszák az énekes hattyút ami a vedlés időszakában nagyon kellemetlen számukra.

Énekes hattyú
Fácán
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1c%C3%A1n

A fácán (Phasianus colchicus) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe és a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó faj. A fácán hímjét kakasnak, nőstényét tyúknak, fiataljait csirkéknek nevezzük. A nőivarú fiatalok a jércék. A faj nevében szereplő colchicus jelző Kolkhisz vidékére utal, amely a Kaukázus környékén található és amely a fácán eredeti elterjedési területének nyugati végpontja volt. Gyommagvakkal és ízeltlábúakkal táplálkozik. Az éjjelt – különösen a havas teleken – szereti a fán tölteni, mert ott biztonságban érzi magát. Vadászok körében nagy volt már a múlt század elején is a kereslet a fácán iránt. A természetes szaporulat pótlására idővel kialakultak a fácán-tenyésztelepek, ahol már mesterségesen, fény- és hőforrásokkal biztosították a szükséges feltételeket. Őshazája a Kaukázustól az Amurig terjed. Európában már a középkorban jelen volt és Európa nagy részén megtalálható. Először a görögök hozták be, tőlük vették át a rómaiak.

Fácán
Hirdetések
Előző lap 1 [2] Következő lap
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19818