Baromfi tenyésztés, baromfitenyésztők > Baromfi - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Baromfi tenyésztés, baromfitenyésztők > 14 weboldal. Kategória leírása: A baromfi tenyésztés fortélyai, trükkjei. Baromfitenyésztéssel foglalkozó cégek és magánszemélyek weblapjai. Különböző baromfifajták tenyésztése.

baromfi.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Tanyasi csirketenyésztés
Tanyasi csirketenyésztés
http://www.agroline.hu/hir/tovabb-el-tanyasi-csirke

A tanyasi csirke tenyésztéséhez olyan lassú növekedésű fajtákat használnak, amelyek nagyanyáink udvarában is kapirgáltak. A tanyasi csirke egyébként tovább is élhet, mivel csupán a tizenkettedik hét elteltével kerül vágóhídra. A csirkék kizárólag növényi eredetű táplálékon élnek, amely a húsuk minőségén is meglátszik. „Húsuk kevesebb vizet tartalmaz, sárgább, frissebb és zamatosabb, mint az ipari csirkéé.

www.agroline.hu
DÍísztyúk tenyésztés
DÍísztyúk tenyésztés
http://www.disztyukok.atw.hu/

Jelenleg az 'óriások' a kedvenceim, ezek közül is az ORPINGTON és a BRAHMA, de ezeken kívül tartok még TÖRPE COCHIN és SELYEM fajtákat is. Saját keltetőgéppel rendelkezem így elsajátítottam a keltetés fortélyait is.

www.disztyukok.atw.hu
Kocsis Imre baromfitenyésztő
Kocsis Imre baromfitenyésztő
http://karpatinfo.net/gazdasag/2009/04/08/csirketenyesztes-muhelytitkaibol

A témát előző Házunk tája rovatunkban kezdtük és ma zárjuk le. Kocsis Imre tivadarfalvai baromfitenyésztő sok olyan apróságnak tűnő, mégis lényegbevágó szakmai fogást is elmondott, amelyek helyhiány miatt nem kerültek be előző írásunkba. Azokra azonban az anyagi haszon és eredményesség érdekében is érdemes odafigyelni.

karpatinfo.net
Tóth Zsolt és Vadi Barbara díszbaromfi tenyésztők
Tóth Zsolt és Vadi Barbara díszbaromfi tenyésztők
http://www.brahma.atw.hu/

Békés megyében, Sarkadon lakunk kertes családi házban, nyugodt környezetben. Óriás Brahma tartását és tenyésztését 2008-óta végezzük. Először csak kedvtelésből tartottuk őket, mára már rendelkezünk keltetőgéppel, foglalkozunk előnevelt, növendék és felnőtt egyedek értékesítésével. A honlapunkon az állományunkat szeretnénk bemutatni.

www.brahma.atw.hu
Kelet- Ázsiai baromfitenyészet
Kelet- Ázsiai baromfitenyészet
http://www.selyembaromfi.gportal.hu/

Takács Lajos vagyok és Bágyogszováton Győr-Moson-Sopron megyében élek. Gyermek koromban is vonzottak már az állatok. 1993-ban az ok.kiállításon megláttam a selyem baromfit és egyszerűen elragadott a laza, érdekes tollszerkezetével, bóbitájával, eperformájú tarajával, sötét bőrével és 5 lábujjával.Azóta kisebb nagyobb eredménnyel tenyésztem ezt a fajtát

www.selyembaromfi.gportal.hu
Díszbaromfi fajok tenyésztése
Díszbaromfi fajok tenyésztése
http://orpingtonbrahma.hupont.hu/6/tyukok-es-kakasok

Jelenleg Brahma és Orpington faj az ami közel áll a szívemhez. Tenyéssz állományomhoz a kakasokat Ausztriából hozattam, a tyúkokat pedig hazai neves tenyésztőktől vásároltam anno.

orpingtonbrahma.hupont.hu
Kacsatenyésztés
Kacsatenyésztés
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/kacsa/kacsa001.htm

A házi kacsa mellett - amelyet évtizedek óta pekingi kacsa jellegben tenyésztünk, a forgalmazott hibridek elõállításában is meghatározóan szerepel - megjelent nálunk is a mulard és a barbarie kacsa. A barbarie kacsa húshasznú populáció, valójában a mosúsz kacsa genetikailag értékesebb változatáról van szó (a franciák a mosúsz kacsát barbarie kacsának hívják), amelyet húsa ízletessége és különleges jellege miatt keresnek külföldön. Jobb növekedési erélye, nagyobb súlyra hizlalhatósága miatt valódi versenytársa lett a házi kacsának. Májhaszna sem lebecsülendõ.

www.agr.unideb.hu
Törpe dísztyúkok
Törpe dísztyúkok
http://disztyuk.ucoz.com/publ/torpe_disztyukok_s/18

Az NSZK-ban 1988-ban elismert fajta eredetéről nincsenek biztos információk. D. Prekel szerint egy holland tenyésztő foglalkozott 1960 körül ennek a törpe fajtának a tenyésztésével. Prekel utal arra is, hogy a selyemtyúkok kis méretben korábbi évtizedekben is előfordultak, de közvetlen forrást nem ad meg. Hollandiában az utóbbi években mindig állítottak ki kistestű selyemtyúkokat, a fajta törpe- és nagy testű változata közt a határt azonban nem lehetett egyértelműen meghatározni.

disztyuk.ucoz.com
Korán István fürjtenyésztő
Korán István fürjtenyésztő
http://www.furjeskoran.sokoldal.hu/

A tojástermelés céljából a fürjet legjobb másfél évig tartani. Ez után, hogy gazdaságos legyen a termelés, legjobb levágni a madarakat. Léteznek fürjtípusok, melyek kizárólag hústermelésre vannak kitenyésztve. Ezeket a madarakat már 40 napos korban lehet használni táplálkozásra. A fürjhúsból készült levesek, illetve sültek vadas jellegűek.

www.furjeskoran.sokoldal.hu
Pulyka tenyésztése
Pulyka tenyésztése
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/pulyka/bevezet.htm

A pulyka tenyésztése és hizlalása a világviszonylatban az egészséges táplálkozás előtérbe kerülésével jelentősen megnőtt. Néhány országban (pl. USA, Nagy Britannia) különösen kedvelt a húsa, és fogyasztása hagyományos alkalmakhoz is kötődik. Az iparszerû baromfihús elõállítás ennél az állatfajnál is életre hívta azokat az óriási teljesítményû hibrideket, amelyek minden piaci igényt kielégítenek.

www.agr.unideb.hu
Nyereséges a libatenyésztés
Nyereséges a libatenyésztés
http://hvg.hu/gazdasag/20111027_libatenyesztes_nyereseges

Az idén a magasabb takarmányárak ellenére nyereségesek lehetnek a libatenyésztők és a feldolgozók is, valamint megállhat az ágazat termelésének 2008 óta tartó csökkenése - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

hvg.hu
Papdi Imre postagalamb tenyésztő
Papdi Imre postagalamb tenyésztő
http://aardenpigeons.uw.hu/

"Ha valaki előre akar lépni, annak úgy kell selejteznie, ahogy az legtöbbször fáj. A legtöbb tenyésztőnek ehhez nincs bátorsága. Ezen felül a tenyésztőnek egészség szerint kell válogatni. A másik titok a jó galambbázis. Az állománynak egyszerűen jónak kell lennie és az teljesen mindegy, hogy egy jó versenyző állományából vásárolunk vagy a Lier-i galambpiacon. A szerzők azt írják, hogy a rokon tenyésztett galambok kevesebb vitalitással rendelkeznek, mint a keresztezettek. Írjatok csak, amit akartok. Galambjaim mind rokon tenyésztettek, bizonyítják vitalitásukat a versenyeken és a tenyésztésben is."

aardenpigeons.uw.hu
Bencze János tenyésztő
Bencze János tenyésztő
http://www.benczemadar.ini.hu/

Ez az oldal Bencze János és unokája állataival foglalkozik. Jelenleg galambok és nyulak találhatók állományunkban, de idén tervezzük díszbaromfiak beszerzését is.

www.benczemadar.ini.hu
Zsugorodik a profit
Zsugorodik a profit
http://privatbankar.hu/fogyaszto/zsugorodo-profit-mar-nem-divat-a-baromfiten ...

Évről évre egyre kevesebb cég tekinti fő profiljának a baromfitenyésztést, míg költségeik jelentősen emelkedtek az elmúlt években az árak ezt nem, vagy kisebb mértékben követték. További terheket ró a baromfitartókra, hogy január elsejétől már csak az uniós előírás szerint lehet tyúkokat tartani.

privatbankar.hu
Oldal leírása
baromfi.wyw.hu: Baromfi katalógus. Baromfifélékkel, háztáji szárnyasokkal, baromfitartással foglalkozó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 193 válogatott baromfi témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 193 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 19413